Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yngve Wernersson: Vägab slaktas

Annons

Vägab är ett bolag som på affärsmässiga grunder verkar i samhällets tjänst. Genom en effektiv organisation, kompetent och lojal personal är bolaget lönsamt och lämnar god avkastning till staden. Bolaget är föregångare inom fordonsmiljö och trafiksäkerhet. Från kunderna riktas lovord för god service, samordnad kunskap inom fordons- och transportområdet. Vägab har också ett bra samarbete med privata företag och någon kritik från näringslivet om otillbörlig konkurrens förekommer inte.

I västeråsalliansens valmanifest 2006 fanns en punkt om att Vägab skulle säljas. Kravet är ideologiskt motiverat och bygger vare sig på affärsmässiga grunder eller på vad som är bäst för staden och dess verksamheter. Efter utredningar har det framkommit att en försäljning inte är möjlig. Majorietens beslut att avveckla bolaget är omotiverat, oansvarigt, kapitalförstöring, ett svek mot personalen och till nackdel för staden med risk för ökade kostnader på en begränsad konkurrensutsatt marknad.

När fundamentalistisk borgerlig ideologi sätts framför sund affärsmässig samhällsnytta drabbar det personal, skattebetalare och ytterst alla stans invånare.

Genom att satsa stora utredningar på hur Vägab skall avvecklas har västeråsalliansen också överskridit kommunstyrelsens budget. Elementära affärsmässiga frågor som kundernas synpunkter eller att istället utveckla företaget har inte varit intressant. Ett välskött företag skall slaktas till varje pris.

Yngve Wernersson (s)

vice ordförande Vägab

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons