Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldreboende – som vi vill att det ska vara

Annons
Björkbackens ålderdomshem får beröm.

De senaste 20 åren har vi gång på gång fått larmrapporter om stora brister i äldrevården. Från direkt vanvård till byråkratiska tjänstemän som vägrar halvblinda över 90 år en trygg plats, med motiveringen att ”behov inte föreligger”.

Att problemen finns kvar kunde vi nyligen läsa i VLT. Men det behöver inte alltid vara så illa. Det finns undantag. Äldrehem som verkligen fungerar.

I höstas fick min mamma plats på äldreboendet Björkbacken på Bjurhovda. "Privatägt och Bjurhovda", tänkte jag. Mina fördomar kom till livs. Men oj vad jag lurade mig!

Björkbackens våning 2 visade sig vara just så som man vill ha det, både som boende och anhörig. Omtanke, värme och en professionellt engagerad organisation. Min mamma som var så svag och ensam i somras, har där fått blomma ut och piggna till, sina många år till trots. Och vi som anhöriga kan känna oss trygga. Tack till alla er som gör mammas boende så ombonat och tryggt som det är!

Vill även passa på att tacka kommunens hemtjänst på Pettersberg vars personal oftast också med stor medkänsla hjälpte min mamma medan hon fortfarande bodde hemma.

Det gemensamma för dem och Björkbacken är en engagerad omtänksam personal. Vad spelar det då för roll om några av dem inte är födda i Sverige, något som tydligen en del förfasar sig över?

Möjligheterna finns, hoppet är inte ute för äldrevården. För om Björkbacken kan, ja då kan faktiskt alla andra också – såväl kommunala som privatägda – driva ett äldreboende värt namnet!

Lasse Camenius

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons