Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt skylls på invandrare – ingen säger vad vi får tillbaka

Annons
Människor anländer till Trelleborg under den stora flyktingvågen 2015.

Det lämnar en bitter eftersmak att lyssna till partiernas valtal, där alla försöker överträffa varandra med att förklara alla problem och bekymmer i Sverige på invandringen, med mer eller mindre förtäckta ordval. Som om bostadsbrist, sociala utgifter, kriminalitet, vårdkris, våldtäkter, ja, allt beror på invandringen. Som om alla som kommit hit som flyktingar vore terrorister och kriminella. Jag skäms! Jag skäms som svensk!

Varje dag möter jag dessa invandrare, som kämpar för en framtid i vårt land. De älskar vår demokrati, vår frihet, säger de. Då skäms jag. De skriver och pratar om deras drömmar att få utbilda sig och få jobb för att kunna bidra till detta fantastiska samhälle och integreras här. Många har genomlidit förluster, inte bara av sitt hemland, de har förlorat barn, anhöriga, som aldrig kom fram. Hur jag än försöker, så kan jag inte fullt förstå vad de genomlidit på sin väg hit, till sina drömmars mål. Men jag kan visa empati, jag kan visa att jag vill hjälpa dem att skapa ett nytt liv här.

Förr fanns ett fint ord, som väldigt sällan hörs nu: Solidaritet!

Alla pratar om vad invandringen kostar, ingen säger något om allt vi får tillbaka.

Jag är inte naiv, jag vet att det bland dem, liksom hos oss finns rötägg, dåliga människor, men jag vill påstå att de är ett fåtal och att den stora majoriteten är fantastiska människor som bidrar till att göra vårt samhälle rikare och bättre.

SD bara växer och andra partier tror att de vinner på att efterlikna dem. De har fel!

Besviken väljare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons