Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amnestin är en härdsmälta

Annons
Statsråden Isabella Lövin (MP), Ylva Johansson (S) och Gustav Fridolin (MP) vid en tidigare presentation av förslaget om ensamkommande flyktingar.

Det är egentligen helt logiskt. Om man får avslag på sin ansökan då ska man åka tillbaka dit man kom ifrån. Det är naturligtvis det som är normalt i andra länder. Men inte i Sverige. Här anser regeringen tillsammans med Centern att vi struntar i lagar. Vi negligerar också lagrådet som dömde ut förslaget.

Kostnaden blir ”bara” runt 3 miljarder. Det har vi råd med, Det är ju inte så att vi har 250 000 fattigpensionärer. Vi har ingen brist på poliser och inom vården fungerar allt som ett schweiziskt urverk.

Många menar att detta är ett mänskligt beslut. Säg det till våra gamlingar som inte ens får mat så de klarar sig. Säg det till alla som fått sin assistans indragen av Försäkringskassan. Varför ska dessa få stanna? Vi har många andra grupper som också behöver amnesti. Gör ni skillnad på människor?

Detta är inget annat än en fullständig härdsmälta och jag hoppar verkligen att väljarna kommer ihåg detta i september. Sen väntar jag på att Annie Lööf ska äta upp en sko. Det var nämligen det hon uttalade om att samarbeta med S.

Roberth Ström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons