Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ändra nattbussarnas linjesträckning

Vad anses komma i första hand – säkerhet eller ekonomi?

Annons

Nattliga promenader hem från nattbussen (buss 94) tar för mig ungefär 7–10 minuter. Det är visserligen inte så lång tid, men det är en obehaglig väg att gå.

Man måste passera antingen igenom (som är den närmsta vägen) skogsdungen vid Vetterstorp eller gå förbi skogen vid hyreslägenheterna på Vetterstorp och sedan följa Råbyskogen en bit.

Oavsett vilken av vägarna jag väljer, känner jag mig inte trygg där. I slutet av förra året blev en man knivskuren i den skogsdungen, och det är inget som får mig att vilja gå den vägen.

Jag skulle gärna se att VL ”gick den extra milen” och satte in en nattbuss som åker vändan förbi Narvavägen/Stjärngatan – som linje 14 gör under dagtid.

Visst skulle det vara mycket skönare att ta en taxi hem efter en utekväll i stan, men det kostar ju betydligt mer än vad det gör att ta bussen.

Jag kan tänka mig att det anses vara ”onödigt” att ta in en extra buss för den ”lilla” vägen eftersom det kostar mer för företaget.

Själv anser jag att det är värt de pengar som VL skulle få lägga ut på en buss som passerar detta område, om det ger trygghet åt ensamma resenärer som berörs av nattbussens väglinje.

Jag förmodar att jag inte är den enda tjej som känner mig bekymrad över att behöva gå genom en mörk skog en fredagnatt.

Jag önskar alla VL-resenärer lycka till med respektive anslutning!

Och är tacksam över att VL oftast passar de utsatta avgångar som finns!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons