Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Kinberg Batra mobbades bort

Annons

Moderaternas avgångna partiledare Anna Kinberg Batra.

"Om man spottar länge på en sten, blir den till sist våt". De kloka orden kom för länge sedan från min vän personalchefen, när han reagerade mot mobbning på jobbet. Om någon börjar mobba, föder detta mer mobbning, utan att någon egentligen kan förklara varför. I fallet med moderatledaren blev situationen så ohållbar att ingen blev förvånad då hon beslutade sig att avgå.

Utan att i detalj vara insatt i hur det brukar gå till i moderatpartiet, har jag ett intryck av att det inte var någon större kritik mot Kinberg Batras politiska åsikter som ledde fram till hennes avgång, utan att det handlade om ren och skär mobbning, iscensatt av en eller flera personer som villa ha bort henne. Något liknande har vi inte sett sedan Håkan Juholts avgång efter att ha blivit utfryst av S-partiets elit i Stockholm.

Kinberg Batras avgång är inte resultatet av någon demokratisk process, där de moderata väljarna fått säga sitt. Tyvärr har mediedrevet spelat en förstärkande roll för de krav på avgång som hon utsatts för. Det har handlat om hennes person, inte om hennes politik. Här har inte de stora statliga mediebolagen med SVT i spetsen agerat ett dugg bättre än andra.

Detta är inte bra för folkstyret.

Sverre Haukeland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons