Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansvariga chefer struntar i beslut om bistånd till äldre

Artikel 37 av 56
Bristerna inom Västerås äldreomsorg
Visa alla artiklar

Annons

Har på håll följt insändarna som handlat om äldrevården i Västerås och inser att läget är betydligt värre och mer utbrett än jag någonsin kunde tro. Har drivit ett flertal ärenden mot Inspektionen för vård och omsorg (IVO) och försäkringsbolaget LÖF för min mammas räkning och fått beslut från både IVO och LÖF om att vi haft rätt, men de ansvariga sitter kvar på sina platser och håller varandra om ryggen.

Ett IVO-beslut om felbehandling i äldrevården är inget värt, bara ett spel för gallerierna. Detsamma gäller de biståndsbeslut som skrivs av biståndshandläggare, enbart en skrivbordsprodukt. Cheferna styrs enbart av att hålla budget, inte av att se till att biståndsbeslutet efterlevs och att vårdtagaren får de aktiviteter som beslutats av biståndshandläggaren.

Personalen på våra äldreboenden sliter som djur med fler och fler vårdbehövande medan cheferna enbart tänker på sina egna intressen: håll budgeten, berätta inte för någon att de äldre lider i tysthet. Ingen för de äldres röst förutom de anhöriga som har insyn i de äldres vardag, de betraktas som besvärliga och att de lägger sig i.

Skärpning, vi blir alla gamla och ingen vill bli behandlad som Västerås stad behandlar sina äldre invånare idag!

Anhörig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Alla artiklar i
Bristerna inom Västerås äldreomsorg
Annons