Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badhus – en plats för möten mellan människor

Artikel 57 av 81
Striden om kvinnobadet
Visa alla artiklar

Annons

Lögarängsbadet.

Debatten om kvinnobads vara eller inte vara har pågått länge och inläggen har varit många. Man får lust att citera Shakespeare och Mycket väsen för ingenting. I en debattartikel den 2 mars skriver Hanna Larsson med flera om den otrygghet som muslimska kvinnor kan känna när de går till ett allmänt bad.

Visst ska man ta människors oro och otrygghet på allvar. Men vilken otrygghet och vilken oro är i behov av speciell hänsyn. Det finns säkert många som känner sig obekväma i samband med bad – överviktiga, äldre med skröpliga kroppar, handikappade med flera, men de begär inga egna badtider. Det finns människor med rädslor och fobier som har svårt med att till exempel vistas ute på gator och torg men kan därför inte kräva att få egna torg- och gatutider.

Tror heller inte man lär sig simma på nio gånger två timmar per år men däremot hindrar man sig själv för att vara en del i vårt samhälle och det bidrar till isolering. Badet är en mötesplats i samhället bland många andra - visa det för era barn och ungdomar.

Vad jag vill komma fram till är att det inte är unikt för muslimska kvinnor att känna sig obekväma och otrygga i något sammanhang. Istället för att undvika det obekväma och kräva egna tider vore det bättre att försöka bekämpa otryggheten. Gå till badet tillsammans några stycken och inse att var och en som badar har nog med sig själv och inte tittar speciellt på just er. Lär era barn och ungdomar att anpassa sig till de vanor som finns här så kommer de lättare in i samhället.

I ovan nämnda debattartikel undertecknad av Hanna Larsson och fem andra kan man läsa att ett femtiotal andra kvinnor inte vågar underteckna med sina namn. Jag undrar då vad eller vem är man rädd för?

Ann-Mari Borsos

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Alla artiklar i
Striden om kvinnobadet
Annons