Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Begrav burkan – en mobil fängelsecell

Annons

Katastrofalt att demokratin ger upp inför burkan och liknande masker. Vart tar utvecklingen vägen när insyn, öppenhet och dialog åsidosätts? Burkan ska förbjudas i Frankrike. Reinfeldt och Sahlin avfärdar frågan av taktiska politiska skäl – lika illa!

Polisen fick backa och numrera sina anonyma visirförsedda gendarmer. Mc-ligisterna har väl i alla fall falska nummerskyltar på sina motorcyklar och kan störas och bemötas. Och om jag förstått rätt så är en demonstrationsansvarig skyldig att ha koll på eventuellt maskerade deltagare. En karneval kan ha maskerade deltagare, men även där är kontrollmöjligheten tämligen hanterbar.

Burkan då? Urmodig! En mobil fängelsecell som inte hör hemma i en öppen civilisation. De troende måste dock respekteras och ges möjlighet att skyla sig i vårt närgångna samhälle – men det har inget med burkan att göra!

Med lite kulturhistorisk kunskap och kreativ förmåga löser man den frågan lätt – inte ens en utredning behöver tillsättas. I min ungdom bar sörjande kvinnor sorgflor. Genom dialog kan man enkelt skapa tillfredsställande moderna huvudbonader som skyler ansiktet men som enkelt kan föras undan vid till exempel krav på legitimering.

Ingvar Selin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons