Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilister trotsar förbud i Västerås centrum

Annons

Genomfartstrafik är inte tillåten nattetid på Domkyrkoesplanaden, men en del förare kör där ändå.

Vad är det som gäller för trafiken i Västerås innerstad och är det ok att trotsa trafikskyltar och att cykla på trottoarer?

Jag bor centralt och promenerar dagligen vid Domkyrkoesplanaden och Vasagatan/Stora gatan och jag kan konstatera att den allmänna trafiken breder ut sig på dessa gator under dygnets alla timmar, trots att det med all tydlighet framgår att bara nyttotrafik med speciella tillstånd är tillåten.

För Domkyrkoesplanaden gäller genomfartsförbud från 21.00. Genomfart på Vasagatan sker av många trafikanter som inte har observerat eller nonchalerar regelverket som är anslaget i vardera ända av gatan. Samma sak gäller Stora gatan. Jag har påtalat detta för patrullerande polis som instämmer i påpekandet men de svarar att de kan inte göra något åt överträdelserna.

Att cyklisterna använder trottoarerna som cykelstråk känns absolut inte ok. Det laglösa trafikkaoset i centrum är ett faktum och jag förstår inte varför "lapplisorna" inte får uppgiften att kliva ut i gatan och lappa bilisterna och cyklisterna när inte polisen kan göra något.

Sven-Erik Henriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons