Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg nya idrottshallar

Jag brinner för idrott och hälsa och rörelse i alla former. Men gör Västerås det? Jag undrar hur tankarna går i Västerås stad?

Annons
Gammalt. Östra Bjurhovdaskolans slitna gymnastiksal används fortfarande av eleverna på Bjurhovdaskolan.         Foto: Rune Jensen/arkiv

Bjurhovdaskolan har en helt ny skola, men eleverna bussas runt i Västerås på olika aktiviteter och turas om att ha idrott i Östra Bjurhovdaskolans gamla slitna gympasal. Byggnationen av en ny idrottshall har diskuterats på många möten under många år. Sluta diskutera – ta ett beslut!

Ekbergaskolans gympasal brann ner för två år sedan och det har inte byggts någon ny. Idrottsläraren blev även av med allt material. Som tur är har en liten lekhall gjorts i ordning.

Brandthovdaskolans gympasal är i storleken 10,40 x 9,40 så även där finns ett behov av en större sal.

Jag hörde på radion att VGF behöver en ny hall vid Bellevue, för att de har köer till sina gympagrupper. Det vore toppenbra om de fick en ny hall! Fast jag tycker att skolorna i Västerås borde prioriteras i första hand.

Jag tycker att Västerås borde vara ett föredöme när det gäller satsning på idrott och idrottshallar.

Forskning visar hur viktigt det är med rörelse varje dag för att kunna ha en god hälsa i livet. Önskvärt vore att alla elever i skolan hade idrott varje dag som Viksängsskolan erbjuder. Idrott varje dag gör att eleverna lär sig mer även i andra ämnen.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons