Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att vi pensionärer slår oss ihop!

Som vi alla vet genom tidningar och tv så kommer våra pensioner att sänkas ordentligt detta år. Den skattelindring vi får är ­inte mer än cirka 70 kronor i månaden medan vi be­rövas 700 kronor i genomsnitt. Våra pensioner kommer sedan successivt att minskas i ytterligare tre år framöver och räknas om fem år vara tillbaka i nu­läget, det vill säga den har då inte gått upp med den inflation som varit under ­tiden.

Annons

Av alla riksdagspartier i dag, har inget visat något intresse av att återställa våra pensioner.

Så du, kära pensionär, som röstar på ditt gamla parti av vana, eller låter bli att rösta på något nytt, du låter din pension åderlåtas så att du till sist får gå från lägenhet och hus.

Jag fyller snart 68 år och har arbetat sedan jag var 14 år gammal. Under den tid jag arbetade läste jag på kvällarna olika kurser för att förkovra mig och alltid med en tanke om bättre betalda jobb. Av mina 15 bästa år med full ATP-poäng, blev jag av med 35 procent av den intjänade pensionen vid den senaste pensionsomläggningen. De 35 procenten har jag till min pensionsålder aldrig kunnat arbeta ihop igen, så redan den förväntade pensionen blev mycket lägre än väntat.

Många med mig har upplevt detsamma. I fjol gick jag med i SPI (Sveriges Pensionärers Intresseparti). SPI arbetar för värdighet och rättvisa för alla, vi har ett bra program för dig, nybliven som gammal pensionär, där vi vill återställa pensionernas värde för oss och med ett väldigt brett program som passar även unga väljare. SPI är det naturliga partiet för dig som tröttnat på det politiska maktmissbruket. Vi pensionärer, partiets medlemmar, har ju ingen politisk karriärstege att bry oss om och vill arbeta för dig och mig för att vi inte skall bli berövade på allt vi slitit ihop under våra verksamma år.

Om Sveriges alla pensionärer skulle rösta, det räcker då med var tredje pensionär på SPI, så kom vi omedelbart in Riksdagen och skulle då verkligen bli en maktfaktor som de andra partierna måste ta hänsyn till. Som det är i dag så är pensionärerna splittrade på olika partier och då är det ingen som lyssnar på spillrorna.

Ingemar Hernefeldt

68 år och pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons