Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för väljarna att blanda sig i valrörelsen

Annons

Partiledardebatten i SVT gav inte mycket upplysning åt väljarna.

Klarare besked måste ges före den 19 september. Det mesta ska presenteras till våren.

Alliansregeringen försvarar krampaktigt sin förda politik och försöker göra svart till vitt.

Arbetslinjen ska fortsättningsvis följas trots att det inte finns jobb att erbjuda. Men både sjuka och arbetslösa beräknas kunna få plats på arbetsmarknaden. Detta utan att några flera arbetsplatser behöver skapas.

Näringspolitiken ges därför inget större utrymme i alliansregeringens politik. Den har bara en talför näringsminister som förhåller sig passiv till investeringar som kan utveckla Sverige och skapa jobb.

Pensionärerna ska inte behöva beskattas hårdare än de som eventuellt har ett jobb. Göran Hägglund (KD) utlovar att pensionärerna ska komma först när det gäller skattesänkningar. Men han kanske måste rådfråga sina kumpaner i regeringen innan han lovar för mycket?

I övrigt är det bara skatten för pensionärerna det handlar om. Någon pensionshöjning är över huvud taget inte aktuell.

De rödgröna verkade inte särskilt offensiva i debatten, men Mona Sahlin glömde inte bort att påminna om den halva miljon som alliansregeringen ställt utanför a-kassan samt om den misshandel som försäkringskassan tillåtits bedriva mot sjukskrivna.

Om detta kommer att leda till återställare till något bättre återstår att se. Väljarna måste nog själva blanda sig i valrörelsen, och inte bara passivt vänta till den 19 september.

Sven-Olof Degerman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons