Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig ursäkt för bussbrist på Öster Mälarstrand

Annons

Det kan inte vara obekant för förtroendevalda med ansvar för stadsbusstrafiken att boende på Öster Mälarstrand, via bland annat insändare i VLT, framfört befogade önskemål om bättre närhet till lokalbuss. Några svar från ansvariga förtroendevalda har inte redovisats på insändarsidan. Skälet till ingen buss tycks vara att buss inte kan köras på området, lämpliga bussgator finns inte. Det är en dålig ursäkt och visar brist på inlevelse i önskemålet. Visst går det att köra buss på Mälarstrandsallé och Genuagatan till Mälarparksvägen upp till Viksängskyrkan och så vidare mot Björnön och omvänt.

Nu har L-partiet i en insändare klart redovisat att Mälarstranden behöver betjänas av en nära stadsbuss. Äntligen kom här ett bevis på att vissa förtroendevalda har förståelse för boendes framförda önskemål. Vad tycker de andra partierna i staden? Upp till bevis!

Att låta ”tvåan” ta en sväng via Mälarstranden orsakar inga resandeförluster. Linjen tappar ingen av nuvarande hållplatser. Hållplatsen ”Mälarparksvägen”, riktning city, måste dock flyttas. Ändrad linjesträckning kan bli en välkommen resandeökning med ökade inkomster för VL. Boende i Viksängskvarteret mellan Kaserngatan och Björnövägen har nu nära tillgång till linjerna 2 och 3 vilket innebär buss var femte minut. En service, som inte försämras om ”tvåan” får en ny linjesträckning.

Dags att förtroendevalda börjar leva sig in i Mälarstrandsboendes situation samt hur busslinje 2 kan förändras, utan årslång utredning, för att tillmötesgå deras önskemål. Det finns en ambition från senaste bussomläggningen att stadsbussarna ska köra snabbaste väg mot målet. Men är det inte lika viktigt, kanske viktigare, att bussar går där resandeunderlaget är stort? Varför ska Mälarstrandsbor ha sämre busstillgång än boende i andra stora bostadsområden?

Hans G Erikson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons