Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför kör vi "monsterbil"

Annons
Moderna bilar är inte miljövidriga, framhåller skribenten som föredrar en stor bil av säkerhetsskäl. Bilden är tagen i annat sammanhang.

Svar på insändaren "Miljövidriga bilmonster" av "Highway man". I vårt egoistiska samhälle som vi lever i idag så måste man tänka på sig själv, skydda sig själv. Därför har vi valt att ha en större och tyngre bil, en så kallad Suv. Just denna Suv räddade min frus och vår hunds liv.

Den 12 december runt 18-tiden kom frugan åkande på Önstavägen i östlig riktning. Det hade snöat och många plogbilar/traktorer var ute. När frugan passerar i linje med före detta fritidsparken smäller det. En grön stor traktor med stor plog fram hade utan anledning åkt ut på vägen och farit in i frugans Suv. Hela den högra sidans bakre del av bilen var demolerad, stolparna vid bakdörren och stolpen vid bakluckan var helt av, taket var demolerat och glassplitter i hela bilen. Såg ut som om någon hade gått lös med en tigersåg. Hade det suttit en passagerare på höger sida i baksätet så hade denne varit död idag.

Hade en frugan åkt en lite Yaris eller Golf så hade skadan blivit avsevärt större, bilen hade säkert vält, farit in på mötande vägbana med en frontalkrock som följd. Hon hade till och med kunnat vara död idag.

Efter smällen hamnade frugan i chock men lyckades stanna till bilen, ta sig till traktorföraren som nonchalant ruskade på huvudet och sa att han inte hade tid att stanna och skriva en rapport. Han åkte vidare.

I hennes chocktillstånd åkte hon vidare. När vi fick veta vad som hänt och såg den demolerade bilden så ringde vi polisen och gjorde en anmälan. De sa att detta är en smitningsolycka med mycket alvarliga konsekvenser. Vi åkte runt på Önsta-Gryta och efter cirka en timme så lyckades vi hitta traktorföraren på en skola och stämde av hans namn och telefonnummer. Ingen ursäkt, ingen förståelse, ingen empati för det han orsakat. Det sista han sa var ”vi ses i rätten”.

Frun hade nackvärk och kände sig allmänt dålig. På kvällen blev det också ett besök på akuten. Där konstaterade de att hon hade men efter olyckan. Fortfarande snart två månader efter olyckan känner hon sig inte till freds att åka bil.

Moderna bilar är inte miljövidriga. En gammal bil utan helt fungerande katalysator släpper ut tio gånger mer hälsofarliga gifter. Ett fraktfartygs utsläpp kan likställas med 50 miljoner bilar. Därför är det inte nya miljövänligare bilar som ska straffas utan gamla 80-90-talsbilar och det är lastbilar som körs på tveksamma bränslen som ska stoppas.

Vi kommer fortsättningsvis tänka på oss själva och välja större, tyngre och säkrare bilar då man inte kan lita på sina medtrafikanter.

Suv for ever

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons