Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den som förorenar mest får störst skatterabatt

Annons

Finansminister Magdalena Andersson.

Så tokigt det kan bli när man tänker lägga budgetpropositioner som man inte har tänkt igenom ordentligt. Magdalena Andersson hävdar att statsfinanserna är strålande och utrymmet för satsningar är stort. Visst finns det vissa delar av vad man avser att presentera till hösten som verkar vettigt, men hur sjutton har man tänkt när det gäller skatten på pension, varför inte ta bort skillnaden i skatt mellan lön och pension för alla, som man lovade före valet, i stället för att dutta lite här och där.

Självfallet skall väl inte en pensionär ha högre skatt än den som fortfarande jobbar.Fordonsskatten verkar inte heller genomtänkt, det är väl inte en alltför vågad gissning att det är Miljöpartiet som drivit på den frågan utan att närmare fundera på hur den slår. För min del så skulle skatten öka med nästan 6000 kronor per år om förslaget går igenom. Jag kör cirka 1000 mil om året med en tre år gammal bil som drar cirka 0,7 l/mil, jag får betala lika mycket för miljöförstöringen som en bilist som kanske kör 6000 mil per år och rimligtvis skitar ner sex gånger så mycket.

Ju mer man kör, desto större rabatt på miljöförstöringen får man, hur har man tänkt här? Är det inte rimligt att den som skitar ner mest betalar mest, inte tvärt om. Tack och lov har inte den sittande regeringskoalitionen majoritet i riksdagen.

Jan Erik Axman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons