Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djur skräms bort och trafikbullret ökar när träd sågas ned

Annons
Många träd har nyligen fällts på Södra Gryta, bland annat intill Norrleden.

Denna insändare riktar sig främst till de politiker och tjänstemän här i Västerås som av någon outgrundlig anledning inte kan hålla fingrarna borta från våra skogar och grönområden.

Nu är det dags igen, gallringsivern är i full gång. Markberedningen för ombyggnationen av Ica Grytan har påbörjats och då har man full förståelse för att det behöver fällas träd för att beredas plats på deras tomt så de ska inte klandras.

Men då fanns det tydligen någon i stadshusets korridorer som tänkte: "Varför inte passa på att röja ner så mycket skog vi kan på resten av Södra Gryta också".

Det röjs för glatta livet, igen, i vad det verkar som alla skogspartier utmed Norrleden, Grytavägen, Älggatan och Rådjursvägen.

Detta medför att våra vilda djur så som harar, rådjur, ekorrar, igelkottar, hackspettar som tidigare har funnits och trivts i vår närhet drar sig undan än mer då skogarna i staden utarmas. Kan inte minnas när jag såg en ekorre på Gryta senast. När skogspartierna blir otroligt glesa når bullret och föroreningarna från vägarna in än mer till oss boende i området. Kan det verkligen vara meningen att man ska kunna se långt in i bostadsområdena från Norrleden?

Sen är det lönlöst för er att försvara detta med att det behöver röjas sly, för den sly som finns har uppkommit sedan kommunen var här och fällde träd i samma skogar som nu för ett par år sedan och som man sedan inte skött underhållet på.

Låt naturen och djuren vara i fred och upphör genast med detta vansinne!

Naturvän på Gryta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons