Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Du har gjort min dag”, sade uteliggaren

Annons

Jag mötte en hemlös man och det mötet berörde mig så mycket så jag vill delge er läsare det med en förhoppning om att ni ska tänka till.

Har ni tänkt på uteliggarna den här vintern? Jag har gjort det extra mycket på grund av den kyla vi haft och som vägrar att släppa.

Jag delar alltid med mig av mina cigaretter om någon frågar, för jag tänker att vad som helst för att underlätta för en minut för dessa stackare. Sällan har jag pengar då man alltid betalar med kort nu för tiden.

Den här mannen kom fram till mig när jag väntade på bussen och frågade om han fick en cigarett, det slutade med att jag gav honom resten av paketet.

Han kallade mig en ängel, och jag kände mig frustrerad för att jag just då inte kunde ge honom mer.

Jag frågade om hur de hemlösa har haft det den här vintern och han berättade att fyra kvinnor han kände frusit ihjäl, hans kärlek frös ihjäl vintern innan. Han berättade att han låg i sitt tält och polisen kom och rev tältet och körde honom till sjukhuset. Han hade förfrusit sin hand. Den var i dag i stort sett obrukbar och smärtade, men han var tacksam för att läkarna lyckats rädda den från ampution.

Jag skämdes över att jag var tvungen att lämna honom för att hinna med övergången på bussen.

Jag skäms över att jag är svensk och lever i ett land som har uteliggare.

Jag tänker leta upp denna man och jag ska försöka hjälpa så mycket jag kan med det lilla jag har. Han sa till mig, att ”du har gjort min dag”.

Ingela Möller

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons