Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En röst för de hemlösa

Annons

Vad säger västmanlänningarna om dem som kan ses som de ”utanför samhället”? Jag syftar på de hemlösa. Är de bara ”patrask”, inte är värda ett skvatt, eller ser du människor även i dem?

Varför skulle de inte ses som människor? Tror du verkligen att det är så svårt att hamna i deras situation? Ett snedsteg, och även du kan sitta där.

Visar vi tillräcklig solidaritet? Nej. Visst, någon gala har väl ordnats för de hemlösa, vi har läst om dem i någon tidning eller läst om de som hjälper dem med mat. Det är bra att det finns, men jag tycker att vi borde uppmärksamma problemet mer än vad som görs i dag. Du som har ett hem, hade inte du velat att andra hade visat solidaritet för dig om du vore hemlös?

En del kanske tänker att ”de får skylla sig själva, de hamnade väl inte bara där”, eller ”de vill inte ens ha hjälp”. Nej, de hamnade väl inte bara på gatan bara så där, men som jag skrivit ovan så är det inte så svårt att hamna där.

Att de inte vill ha hjälp kan jag förstå till viss del, dock inte fullt ut. Det finns nog de som inte vill ha hjälp, det köper jag. Dock så tror jag inte det gäller alla. De som inte vill ha hjälp har kanske levt på gatan alltför länge, vant sig vid detta och tappat hoppet om att leva ett ”bättre” liv. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något – fundera på vad du kan göra för att hjälpa de hemlösa.

När ni ser en hemlös, tänk då på hur det vore att inte ha ett hem att gå till, att leva utomhus i alla väder, att försöka få tag på mat för dagen, att helt enkelt leva i daglig misär.

Det kunde ha varit du.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons