Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel årstid att stänga Eskadern

Annons

I min värld är det kallt, väldigt kallt och kallare för dem som inte har ett eget boende. Då undrar jag, som medmänniska, vad är det som gör att beslut om stängning av Eskadern tas nu, eller rättare sagt, effektueras just nu? Har inte IFN:s ledamöter något hjärta i kroppen och lite empati med de människor som hamnat utanför samhället?

Eskaderns boende har haft många positiva bitar, bland annat den att de boende har minskat sitt missbruk, och det är väl meningen?

Tro inte att det är lätt att sluta med sitt missbruk, bli drogfri för att flytta in på ett annat boende, utan avgiftning. Det är inte lätt att bli fri sitt tobaksberoende, mycket mindre sitt beroende av andra droger.

Så på det hela taget blir många av de som bott på Eskadern utan tak över huvudet nu. Men det räknar väl politikerna i IFN med? Eller kanske några inte behöver tak över huvudet alls på grund av kylan? Alltså färre hemlösa och uteliggare i Västerås efter denna kalla vinter?

Housing first är en jättebra idé, men det behövs flera former av boende även i Västerås. Men, utan denna kontrollfunktion som stadens missbruksboende alltid har haft.

Lita på människors inneboende önskan om ett drogfritt liv och en egen bostad.

Mona-Britt Källbäck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons