Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felbehandlade nonchaleras av vården

Annons
Lång väntan på ersättning, dessutom gjordes avdrag för

När jag läste Bengt Anderssons insändare i VLT den 16/11 så gjorde det ont i mig. Stig Johansson är mer eller mindre invalidiserad på grund av felbehandling av hans höftled . Han har fått en ersättning om 60 000 kronor – lika med 16 kronor om dagen – detta är skandal. Tyvärr så behandlar man människor på detta viset, ett människoliv är inte värt någonting. Hur många människor som har fått skador genom felbehandling orkar strida med försäkringsbolag?

Bengt A. skriver också om Löf:s (landstingens ömsesidiga försäkringsbolag) behandling av Stigs ärende. Jag har själv erfarenhet av Löf:s nonchalans efter att jag fick en skada på sjukhuset efter en kärlkrampsröntgen 20 maj 2016, som mynnade ut i en aortadissektion som läkaren åsamkade mig. Jag blev akut inlagd på hjärtavdelningen i cirka två veckor.

Sjukhuset gjorde en anmälan och jag gjorde en skadeanmälan till Löf 16 juni 2016. Jag kunde lika gärna ha dött om inte min familjeläkare på Hemdal, Agnieszka Ziolkowska, hade skickat mig till akuten där man vid ett ultraljud upptäckte skadan. Jag fick en mycket god vård på hjärtavdelningen av alla berörda med en enorm medicinering av olika blodtrycksmediciner med mera för att inte påfresta aortan ännu mer.

När jag kom hem med min apotekspåse fylld till brädden skulle jag ta uti med min handläggare på Löf och det var svårare än att ta sig till månen. Ringa var omöjligt så jag började skriva e-post och då kunde man få ett svar att ärendet är under utredning, så höll det på nästan ett år.

Till slut fick jag ett besked 8 mars 2017 att jag skulle få en ersättning för sveda och värk med 10 357 kronor och därav drogs det en självrisk på 2 240 kronor, så summan som utbetalades blev 8 117 kronor. Kan aldrig förstå varför jag ska betala en självrisk då jag ju inte har åsamkat mig skadan – helt vansinnigt beslut. Mitt ärende går ju inte att jämföra med S Johanssons, men som handläggare måste man ha empati för människor som har råkat ut för en olycka som de ej har orsakat själva.

Monika Gustafsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons