Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För många olika personer hjälper gamla

Annons

En kommentar till Bengt-Åke Nilssons insändare angående dubbel valfrihet. Jag håller helt med honom att så få olika personer som möjligt ska komma till de boende. Min mamma bor på servicehus och en dag hade hon sex olika personer, bara under dagen. Två kom på morgonen, en annan kom någon timme senare för toalettbesök (vem kan gå på toaletten ett visst klockslag och på beställning?), en annan kom med lunchen och annan personal kom när hon larmade.

Tyvärr strävar servicehuset efter att all personal ska kunna gå till alla och så var det inte tidigare. När detta infördes blev det kaos och mycket oro bland de boende som var van med viss personal, även bland personalen blev det besvärligt som inte kände till behoven hos de boende. Tyvärr är det ofta vikarier utan utbildning också eftersom det är mycket sjukskrivningar!

Servicehusen gör allt för att underlätta för sig själva och det på bekostnad av de boende! "Det finns inte folk att anställa", säger cheferna. Det är dags att försöka göra servicehusen till en bättre arbetsplats,

Anhörig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons