Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar fick mig att hoppa av lärarutbildningen

Annons

Jag läste om en lärare som är utbränd och jag förstår vad hon menar, jag är själv barnskötare och läste fyra terminer på lärarutbildningen innan jag valde att hoppa av. Varför, jo för att just de där föräldrarna driver mig till vansinne, de som glömde förståndet när de anser att skolan har allt ansvar för barnets uppfostran.

Jag är dessutom mamma till tre individer och det är inte lätt alla gånger. Men jag bestämde mig för ungefär 12 år sen att jag ville behålla mitt barn och bli mamma. I min värld var det ett aktivt beslut som var helt frivilligt, det kommer dock med en del krav och skyldigheter. Som att ge barnet det den behöver och vårda barnet på ett tillfredställande sätt. Det är inte alls kul med bråk, skrik och gap. Men ärligt talat, om jag hade gett upp, vad är jag då för förebild för mina barn – "nu blev det jobbigt nu ger jag upp".

Det är inte konstigt att alla de som aktivt skiter i skolan inte klarar att ta tag i skolan och arbeta fram en lösning, för lösningar finns det. Att vara lösningsfokuserad istället för att se problemet gör det lite enklare att klara det jobbiga. Om mitt barn har problem så är jag medveten om att jag kan ändra mitt sätt för att nå hen. Och skulle alla föräldrar se det som att de var deras ansvar att se till att stötta och finnas för barnet, istället för att bara kasta över ansvaret på andra, skulle det vara betydligt bättre för alla.

Och samhället tillåter det eftersom åtgärder inte verkställs i många fall

En gång förälder alltid förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons