Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förtätning på Hammarby slår mot barn

Annons
Bild: EttElva/Archus

I flera år har belastningen på Sankta Gertruds skola på Hammarby varit för hög. Många är vi familjer i närområdet som haft barn som ej fått plats på vår närmsta skola utan slussats vidare till bland annat Vetterstorpsskolan, en lösning som sades vara tillfällig men som nu varit "tillfällig" i fyra år.

En förtätning av bebyggelsen på Hammarby skulle medföra ytterligare tryck på inte bara Sankta Gertruds skola, utan även Vetterstorpsskolan, om invånarantalet på området i det närmsta fördubblas. Två skolor som idag har enorma problem med våld, hot och låga resultat.

Förr var det nästan en självklarhet att barn skulle kunna få gå i skolan närmast sitt hem eller åtminstone i sin egen stadsdel. Om barnen har syskon blir det ännu större belastning då även de ska gå på samma skola.

Om 2000 nya personer placeras här, hur påverkar det då närhetsprincipen för oss som redan bor här med barn i dessa skolor?

Men framförallt, hur påverkar detta säkerheten och miljön för de barn i området som redan idag har den fylld med hot, våld och osäkerhet?

Ninni Haettmann

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons