Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fräscht på sjukhuset – och väldigt ofräscht

Annons

Efter att ha vistats på avd 85 för operation och behandling så ger jag all personal stor eloge för god omvårdnad under min vårdtid där.

Jag vill dock göra en reflektion/ jämförelse efter vistelsen på avd 85 och från vistelsen på hjärtmedicin (där jag låg för att det fanns plats vid första vårdtillfället).

Hjärtmedicin; Eget rum med egen toalett. Fint och nymålade ytor inne på rummet samt ute i korridorerna. Fräscha sittvänliga möbler inne och utanför rummet. Även en stor fin balkong med bra stolar och bord.

Avd 85: Delat rum med draperi mellan sängarna, delad toalett med tre andra inneliggande patienter (eller ännu fler, om toaletterna mellan rummen var upptagna så fick man uppsöka nästa toalett). Väggar och ytor slitna i rum, toaletter och i korridor. Slitna nedsuttna möbler som inte är lämpade för nyopererade kvinnor, ner kommer man alltid men upp kan vara väldigt svårt när stolen är låg och mjuk. Ute på balkongen som var smal och trång fanns bord och stolar men inte sittvänliga alls för den som är opererad och vill sitta.

Är det skillnader för att det är kvinnor som vistas på avd 85? Hjärtmedicin kan ju vara blandat men där är det oftast ett flertal män som vistas.

Jag skulle önska att få vara en god fe och måla om 85, ge nya möbler, gardiner som är anpassade till fönstren.

Förbättra miljön för både patienter och de som arbetar på avd 85. Alla där gör ett fantastiskt bra arbete så jag hoppas att även 85 får en uppfräschning inom en snar framtid för det behövs verkligen!

Meigs syndrom-patient

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons