Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge besked om vägbyggen – gärna inom en rimlig framtid

Annons
När får Västerås stad tillbaka utlånade miljoner?

Jag tyckte jag ställde en väldigt enkel fråga om den beslutade vägen mellan Gäddeholm och Kärrbolandet.

Den löd så här: Får vi som bor i Harkie i god tid före valet besked om vilket år vägen ska byggas?

Svaret kom på VLT;s debattsida 12 februari:

"Inom en rimlig framtid kommer vägen att kunna bli klar och de boende får en mycket bättre och säkrare väg", skrev toppolitikerna i majoritetspartierna S, MP, C och KD.

Klart som korvspad eller...

En rimlig framtid? Är det ett, två, tre eller rent av fem år? Ut med språket bara, det är dags att prata ur skägget och inte mumla otydligheter som ingen väljare kan förstå. Hur ser den hemliga (?) agendan ut?

Jag ställde ytterligare en fråga. Den löd så här:

Västerås stad lånade ut mycket pengar till staten för ett E18 skulle får motorvägsstatus mot Enköping. Har pengarna betalats tillbaka och i så fall till vilken ränta?

De styrande i Stadshuset har hittills vägrat svara.

Däremot har Stig Nylén, som jag inte känner, varit behjälplig på Insändarsidan. Han har sett en kopia på kontraktet och enligt Nylén rör det sig om en förskottering av 203 miljoner kronor till Trafikverket. Sedan står det, fortfarande enligt Nylén:

"Trafikverket återbetalar lånet, när medel för objektet finns tillgängligt i Trafikverkets budget. Förräntning av lånet medges inte."

Man måste ställa sig frågan: Kommer dessa pengar tillbaka inom en rimlig framtid? Om nu våra styrande politiker kan berätta vilken tidsrymd "rimlig framtid" är.

Jag väntar med spänning på beskedet. 203 miljoner är, trots allt, mycket pengar. Och så länge ingen ansvarig politiker svarar får Stig Nyléns insändare gälla som sanning.

Olle Stenberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons