Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge oss tillbaka vår trygghet i Virsbo

Annons

Sommaren 2014 drabbades Virsbo med omnejd av en otroligt skrämmande upplevelse. ”Den stora branden”! Flera dygn av total skräck och förlamning av vår lilla by var ett faktum. Vore det inte för våra kämpande brandmän så skulle hur mycket skog, hus och även människor gått förlorat.

Och vad var det värt? Ett skitavtal som gör att de en efter en har sagt upp sig.

Det är en skrämmande tillvaro för oss som bor här i Virsbo. Dels är vi en del av kommunen som i stort sett alltid glöms bort när det gäller andra saker men att ta bort en del av vår ryggrad, vår trygghet är som att vrida om kniven helt. Hur kan ni låta det hända?

Den hjälp landsbygdens bosatta, alltså vi i Virsbo och även på många håll i vårt avlånga land fått tidigare, kommer inte längre att vara möjlig att få. Vi kommer att få invänta en heltidskår från Västerås om vi har otur för att få hjälp vid hjärtstopp, trafikolyckor och bränder med mera, för då kommer inte längre våra deltidsbrandmän vara kvar. Detta leder till att det kommer ta mer än dubbelt så lång tid för oss i Virsbo att få hjälp, tid som inte finns, då tiden är helt avgörande vid alla dessa typer av olyckor.

Ge oss tillbaka vår trygghet och visa att ni i Surahammars kommun värdesätter våra brandmän och deras insatser. För hur det än är så är de nära och kan rädda liv! Vågar ni verkligen ha på ert samvete om ett liv går förlorat eller om det åter kommer en skräckupplevelse som en stor brand.

Agera och agera nu!

Sara Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons