Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gnällspikar, låt kvinnor bada utan män!

Artikel 69 av 80
Striden om kvinnobadet
Visa alla artiklar

Annons

Jag har läst och har försökt att förstå allt detta med badet och att kvinnorna vill kunna bada själva en timme i månaden utan män. Men möts av hat och "förbud". Varför är detta ett stort problem för vissa? Förstår ni inte att ni genom ert orimliga och fördomsfulla bemötande låser in dessa kvinnor ännu mer i samhället? Ni isolerar dem ännu mer genom allt detta, inte de själva! Ni är orsaken till att de inte stärker sig själva.

Varför får de inte komma dit och bada en timme någon gång då och då, det är ju de som betalar? Inte ni. Ingen har bett er att delta i detta, ni behöver inte ens veta när och var. Ni får det att låta som att de försöker separera hela staden i kvinnor och män.

Och att de har med sig sina barn – är det inte bättre att barnen lär sig simma än inte alls? Gå ni och bada och lev hur det än behagar er. Men låt andra också få bestämma själva hur de vill leva sina liv.

Ni som gnäller och ger er själva rätten att döma dessa kvinnor skulle inte klara en dag i deras skor med allt hat de får gå igenom. Bara för att de är muslimer, och ingenting annat. Och ja, det finns anpassade badkläder som de kan bada i, men då ger de er bara något nytt att skriva om. För att inte tala om hur mycket mod och psykisk förberedelse det krävs för att bära burkini offentligt. Hur tror ni allt detta skriveri påverkar dem? Blir de modigare och vill komma ut i samhället ännu mer tror ni? Det finns så mycket viktigare saker att diskutera och lägga energin på.

Trött på allt hat

Artikel för Plus-kunder: Hatmejl, försök till nedtystning...

Sakine Madon: Bisarrt att ”feministiska” S kämpar för badseparation

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Alla artiklar i
Striden om kvinnobadet
Annons