Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Groparna i gatan är en fara i trafiken

Annons
Skylt vid Nordanbyrondellen i Västerås.

Undertecknad har följt folks ilska över trasiga vägar runt om i vår stad och jag kan inte annat än hålla med. Det är med förvåning jag tar mig runt i Västerås och noterar att praktiskt taget varenda väg behöver asfalteras om. Det är sprickor, uppnötta partier, direkta hål genom asfalten, bortnötta vägmarkeringar för att inte tala om hjulspår som är djupare än någonsin.

Varenda väg är trasig och Västerås stad gör ingenting. Det staden däremot gör är att besluta om totalt oprioriterade och omotiverade åtgärder såsom en asfaltering mellan Fågelvik och Björnöbron som ingen vill ha, man bygger om fullt fungerande vägar med rondeller, avsmalningar, fartgupp med mera och ska byggas en cirkulationsplats i korsningen Cityringen-Kopparbergsvägen. Är det nödvändigt?

Att vägarna numera är i bedrövligt skick är inte så konstigt med tanke på att staden de senaste 20–30 åren ignorerat vägunderhållet och till slut kommer allt på en gång, och det gör det nu. Det är inte bara bedrövligt för bilarna som går sönder utan också en trafiksäkerhetsfråga att tvingas hålla koll på den trasiga vägen istället för att hålla blicken framåt och planera körningen på ett säkert sätt. En uppmaning är nu att skjuta alla onödiga vägprojekt på framtiden och istället lägga pengarna där det verkligen är akut, att laga alla trasiga vägar runt hela stan. Och det är inget lapptäcke som behövs utan riktiga vägreparationer.

C Lundbäck, trafiklärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons