Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haltande resonemang om pension och skatt

Annons

Replik till Kallesson,"Det finns inget som heter pensionärsskatt".

Du hävdade att pensionärsskatt inte finns när vi debatterade den 24 mars 2014 – men det hjälper inte – fick exempelvis vis nyss 13 500 resultat på 0,36 sekunder på den frågan.

Det finns en pensionärsskattekalkylator under länken http://www.pensionarsskattekalkylatorn.se/ där du själv kan se hur mycket mer i skatt pensionären får betala på sin pension än löntagaren vid samma inkomst.

För det andra hävdar du att jobbskatteavdraget infördes att kompensera de som jobbar för utgifter som inte pensionärerna har.

Jag hade kunnat ge dig rätt i detta om det varit så att pensionären gått från full lön till full pension – men så är det inte – det blir snarare knappt en halvpension. Detta innebär att löntagaren är mångdubbelt kompenserad för dessa ”arbetskostnader” i förhållande till pensionärens halvpension.

Jobbskatteavdragen togs inte tagits bort då S ville vinna valet 2014 – men sedan har de haft möjligheter som de utnyttjat dåligt.

För det tredje innebar Alliansens jobbskatteavdrag att stora grupper fick en betydligt högre disponibel inkomst – något som inte pensionären fick. Vad ”stora gruppers högre disponibel inkomst” innebär för priser på varor och tjänster i en marknadsekonomi behöver jag kanske inte förklara.

Sedan frågar du ”När sänkte de rödgröna en skatt överhuvud taget?” – och där håller jag helt med dig – det ligger inte i deras ”gener”. Mona Sahlin var inne på den tanken – men ut åkte hon.

Boggy

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons