Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hantverkare: Ren misär i Mimers lägenheter

Annons

Som hantverkare ser man mycket ute bland hyreslägenheterna som Mimer handhar. Det är ofta man kommer in i lägenheter där standarden är så dålig att jag aldrig skulle kunna tänka mig att bo där. Tapeter från 90 talet, fläckiga tak och helt nedslitet överallt. Allt som krävs är lite färg och tapet, en skitsumma i jämförelse med vad Mimer tjänar.

Går man in på företagsfakta så ser man klart och tydligt att det går väldigt bra för Mimer. Förbannat bra. Jag är ingen ekonom men de tillgångar man har på Mimer lär räcka till en rejäl höjning av standarden i alla deras lägenheter.

Jag skäms som svensk och som hantverkare att se den misär många lever i och samtidigt tjänar man miljoner på dessa hyresgäster. Skulle du som sitter i styrelsen på Mimer, kunna tänka dig att bo i en totalt nedsliten, avloppsluktande, deprimerande lägenhet på till exempel Bäckby? Nej, jag trodde inte det.

Mimer, ni ska skämmas. Höj standarden nu!

Arg hantverkare

Mimer svarar: Det är tråkigt att höra att hantverkaren upplever att standarden och ytskikten i dessa lägenheter inte håller den kvalitet som förväntats.

Inom Mimer har vi ett underhållssystem vi kallar Plusval som vi har utvecklat tillsammans med Hyresgästföreningen. Det innebär att våra hyresgäster bara betalar för det underhåll man själv väljer att göra exempelvis målning, tapetsering och golvläggning. I gengäld får hyresgästen en lägre grundhyra. Det innebär att hyresgästen får pengar över till annat och kan välja själv mellan att ha en lägre grundhyra eller prioritera underhållsåtgärder.

Som hyresgäst har man även möjlighet att höja standarden i sin lägenhet. Genom Tillval kan hyresgästen välja till exempelvis diskmaskin, spiskåpa, tvättmaskin eller torktumlare, om rätt förutsättningar finns i lägenheten. Hyresgästen ansvarar för att produkterna sköts om på rätt sätt och vi på Mimer ansvarar för underhåll, service och eventuella utbyten. En standardhöjande åtgärd höjer lägenhetens grundhyra, eftersom värdet på lägenheten höjs när standarden ökar.

Vi vill att våra hyresgäster ska trivas hos oss – med omgivningen, huset och med sin lägenhet. Därför tror vi på idén om att ge våra hyresgäster möjlighet att själva välja om de vill förändra och skapa sin egen stil hemma. Om de redan trivs med sin lägenhet kan de välja själva att låta bli att kosta på den och istället njuta av den lägre grundhyran.

Gustav Hanstad, fastighetschef på Bostads AB Mimer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons