Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kör många alldeles för fort

Annons

Många kör för fort på Öster Mälarstrands allé, men förhoppningsvis inte den här bussen.

Trots eller tack vare den fria sikten kan man observera och reagera på det som händer framför ögonen. Då är det två problem som inte bara jag utan även många andra reagerar på.

Det ena problemet gäller trafiken. Som borde vara bekant råder det hastighetsbegränsning till 30 km/tim inom hela området Öster Mälarstrands allé. Jag brukar kolla bilarna eftersom de kör enbart några meter från min lägenhet. Utan vetenskaplig exakthet kan jag dock konstatera att genomsnittligt kör sju av tio bilar med en hastighet som väsentligt överskrider 30 km/tim. I ganska många fall torde hastigheterna ligga mellan 50 och 70 km/tim.

Vid förfrågan hos trafikmyndigheterna får vi svar att det inte är deras problem! Vems är då problemet? Naturligtvis är det problem för oss som bor där men vem har kontrollansvaret? Det sker aldrig någon hastighetskontroll av något slag utefter den del som går längs stranden.

Detta var det ena problemet och det gäller för hög hastighet. Det andra problemet gäller att det tycks saknas något begrepp om hastighet när det gäller byggnationen vid Vågholmen. Så länge man arbetade med de nya bryggorna hade man en hög arbetstakt. Även när det gäller pålningen gick det snabbt men därefter ser man bara i stort sett de stora pråmarna ligga still eller åka fram och tillbaka från förmodligen hemmahamnen.

Ibland ser man någon eller några som kommer ut och tittar för att sedan försvinna någon annanstans. Den fråga vi ställer är: Vad har man för planering? När skall arbetet vara klart så att man kan ta badet i bruk? Är det staden som svarar för byggnationen eller är det någon entreprenör?

Man talar om att badet skall bli klart till sommaren! Är det sommaren 2017 eller 2018 som avses?

Bertil Ramnerö

Boende närmast trafikströmmen på Öster Mälarstrands allé.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons