Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historien upprepar sig – Fridnässkolan hotas igen

Artikel 3 av 12
Fridnässkolans framtid
Visa alla artiklar

Annons
Senaste beskedet om Fridnässkolan är att en ombyggnad ska utredas, men skolans framtid är osäker.

I en debattartikel 8 december tas frågan om Fridnässkolan upp. Debattörerna (Lotta Magnergård, Nina Löfgren och Martin Borgh) förstår inte anledningen till en nedläggning eftersom skolan är mycket populär och har mycket goda resultat. Varför lägga ner en sådan skola?

Dagens situation liknar väldigt mycket den vi hade i början av 90-talet. Då lade det styrande partiet ned både Fridnässkolan och Fryxellska skolan och året efter var detta en valfråga som de borgerliga vann. Dessa beslöt att starta skolorna igen.

Jag var fram till nedläggningen ordförande i Hem- och skolaföreningen för Fridnässkolan. Jag och många med mig letade då efter orsaker till nedläggningarna. Även vid den här tiden var Fridnässkolan populär med goda resultat (en skola i det lilla formatet med dess fördelar). Jag kunde inte finna några direkta skolskäl till varför det var viktigt att lägga ned skolan. Snarare verkade det som om Fridnässkolan var alltför populär vilket inte passade in i mallen för övriga skolor i Västerås. Det fanns också indikationer på att externa intressenter var intresserade av själva byggnaderna som då skulle användas för andra ändamål. 

Om det är så att Fridnässkolans arbetsmodell är så populär att föräldrar vill placera sina barn där (med eventuell överbeläggning) så borde det vara mer logiskt att kopiera arbetsmodellen till andra skolor i Västerås än att lägga ner Fridnässkolan.

Fridnässkolan behövs.

Lars-Göran Nilsson

Artikel för Plus-kunder: Sökes: Plats för ny grundskola

Artikel för Plus-kunder: Föräldrar vill rädda Fridnässkolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Alla artiklar i
Fridnässkolans framtid
Annons