Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon vägrade ta mig i hand

Annons

I 20 år nu är jag engagerad när det gäller främjandet av jämställdhet, jämlikhet, mänskliga rättigheter och demokrati, både hemma i Sverige och enormt mycket i alla möjliga delar av världen där det finns behov (88 länder tills nu). Just häromdagen här i Västerås var det en kvinna som vägrade ta mig i hand för att jag var man, däremot en dam som närvarade på samma möte tog hon i hand.

Hon hade bott här i 20 år, född i ett icke-europeiskt land, och under hela sin tid i Sverige hade hon fått socialbidrag (än idag fick hon det, fick jag veta under arbetsmötets gång). Hon bodde i en förort och hon hade fått svenskt medborgarskap för många år sedan.Jag frågar: Vad är syftet med att bo i en öppen demokrati, som har räddat våra liv, som har tagit emot folk från när och fjärran och ändå vägra anpassa sig (en del) till de rådande omständigheterna i landet som har räddat ens liv?

Jag förespråkar inte assimilering, tvärtom. Vi bor i en globaliserad värld och vi har alla möjliga kulturinslag i vårt sätt att vara, då vi studerar, arbetar i andra länder och folk från andra länder vistas här. Däremot är det synd att en del är så egoistiska i sitt tankesätt och vägrar inse att det är deras eget diskriminerande beteende som skapar främlingsrädsla och misstänksamhet.

Det är en nödvändigt att anpassa sig till landet där man bor i. Det berikar den enskilde individen och hela samhället.

Avni Dervishi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons