Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundovänliga Västerås

Det är fler och fler som skaffar sig en liten hund men jag upplever inte att Västerås är lika hundvänligt som Stockholm.

Annons
Hundar välkomna. I Stockholm finns ett större utbud av näringsställen som välkomnar hundar. Bilden är från kaféet Himmelska hundar på Östermalm.                 Foto Bertil Ericson/Scanpix

Blir faktiskt lite avundsjuk på stockholmarna och det har aldrig hänt förut.

Jag vill ta med mig min hund på kafé. En del städer har speciella hundkaféer men jag vill göra som stockholmarna och ta med mig min hund på ett helt vanligt kafé men var i Västerås kan jag göra det och i vilka affärer är min hund välkommen?

Jag prenumererar på Härliga hund och varje månad läser jag om stockholmare som tar med sig sina hundar på shopping, kaféer och after work. På hemsidan hundvanliga-stockholm.se kan man se att det finns 60 stycken kaféer, barer och restauranger där hundar är välkomna. Man har även listade evenemang, shopping, hundbad och så vidare. Även alltomstockholm.se har listat hundvänliga matställen.

Man ser mer och mer hundar och jag har all respekt för pälsallergiker men vi har ett rätt stort utbud av kaféer och restauranger i Västerås så det borde finnas plats både för människans bästa vän och pälsallergiker. Jag kan lämna min hund hemma men hur skönt vore det inte att efter en långpromenad sätta sig ner och ta en fika utan att ta omvägen hem först med hunden. Det skulle i och för sig bli billigare att fika hemma men inte lika roligt.

Det är inte många som vet att det inte finns något generellt förbud för hundar i butiker och restauranger utan det är upp till var och en att bestämma om hunden får följa med in eller ej.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons