Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur kunde du lämna mig skadad?

Annons

Jag sitter här och försöker minnas den dagen – trettondagen – som började så bra, men slutade i tragedi. Tänkte överraska några vänner i Ramnäs och bara dyka upp hos dem.

När jag kommer ut på landsväg 683 ser jag att den är hal. Harig som jag är så håller jag cirka 60 kilometer i timmen. Kommer fram till kurvan där allt ska hända.

Jag ser ett par hellysen och håller mig uti kanten. Ser den andra bilen på min sida av vägbanan och sedan händer allt så himla fort. Jag känner en fruktansvärd stöt och hör hur metall knycklas sönder och smärta i ansiktet. Jag har ingen aning om hur länge jag satt där, men kom till sans av att motorn varvade något hemskt.

Jag stänger av den och ser i ögonvrån något rött som lyser, men tänker inte på det förrän det börjar välla in rök i bilen. Jag får panik och försöker öppna bildörren. Till slut får jag upp den och kan ta mig ut. Jag kryper upp på vägen och ser hur det kommer rök genom huven. Jag får tag i mobilen och försöker ringa SOS men mina händer är som isbitar så det tar en stund innan jag kommer fram. Jag står där i cirka 20 minuter innan en bil kommer. Några ungdomar stannar och jag får sitta i deras bil tills polisen kommer. Väl inne i polisbilen får jag ont i bröstet och nacken så polisen kör in mig till akuten.

Det jag inte kan förstå är: Varför du, bilist, bara åkte iväg och inte ens såg efter om jag över huvud taget levde? Kan du leva i vetskapen om att du har skadat mig, kanske för livet? Min bil hamnade på skroten och senare konstaterades att jag fått en wiplashskada av smällen.

Britt-Louise Gustafsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons