Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur många kan vi ta emot?

Annons

Har tagit del av två insändare om invandringen, ”Vad kostar invandringen?” (VLT 8/3) och ”Invandringen gagnar oss” (VLT 9/3), där skribenterna har helt diametrala utgångspunkter för sina argument.

Den som vågar yttra sig kritiskt om invandringen blir ofta ifrågasätt som främlingsfientlig.

För egen del anser jag mig ingalunda vara rasist, men väl reflekterande realist, och då ställer jag mig vissa frågor.

Världens behov av hjälp är oändligt. Det påstods i radioprogrammet Konflikt den 6 mars att tio miljoner människor är på flykt, näst intill lika många som Sveriges befolkning.

Att Sverige inte skulle ha tagit emot någon flykting är lika orimligt som att vårt land skulle kunna ge skydd till alla de tio miljoner som behöver det.

Mellan dessa ytterligheter finns det alltså en gräns för vårt flyktingmottagande.

Mina frågor blir då:

Var går den?

Vad bestäms den av?

Vem bestämmer den?

Eller bestäms den kanske inte alls?

Våra etablerade politiker, både i Alliansen och i den rödgröna alliansen, verkar i alla fall rörande överens om att frågan inte lämpar sig för offentlig debatt.

När denna vinter försåg oss med oväntat mycket snö, fick vi snart veta att kostnaderna för snöröjning spräckte budgeten, och nu skulle underhållet av gator och vägar framgent bli lidande.

Likt snöväder tycks flyktingströmmarna vara oberäkneliga, men detta hörs aldrig få några ekonomiska konsekvenser som allmänheten behöver få vetskap om.

Om inte politikerna på ett tydligare sätt står upp för vad de menar skall gälla kring flyktingfrågor, kan antipatin mot den misslyckade integrationspolitiken komma att riktas mot dem som redan är offer för den.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons