Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför extra avgift på hämtmat i förpackning

Annons

Snabbmat genererar mycket avfall.

Jag har i flera år försökt plocka upp minst ett skräp om dagen i hopp om att göra skillnad för vår natur och stad, men icke. Nedskräpningen ökar och sorgligt att buskage och diken blivit dagens papperskorgar. Mesta nedskräpning är förpackningar från take away-restauranger/kaféer följt av cigarett-, snus-, snacks- och godisförpackningar samt flaskor och burkar. Panten på flaskor och burkar gör att det finns hopp om att bli upplockad.

Då vi inte är beredda på en attitydförändring så får pengarna styra vårt beteende och jag föreslår:

– Att take away-restauranger/kaféer tar extra avgifter för förpackningar vid take away samt att äta/dricka på plats sker förpackningsfritt.

– Att take away-restauranger/kaféer har personal anställda för att städa utanför restaurangen/kaféet, förslagsvis inom en kilometers radie.

Ni som äger/driver take away-restaurang/kafé – ta en långpromenad kring er restaurang/kafé och förhoppningsvis inser ni er stora delaktighet till nedskräpningen och fundera på vad ni kan göra för att förbättra situationen.

Ett radikalt förslag är att take away betalas med kort och att förpackningar märks med referens som möjliggör bötfällning om inte förpackningen deponerats korrekt.

Kapitalismen hittar nya vägar varför jag inom snar framtid kommer att få betala för att få sitta på en skräpfri yta vid vistelse i naturen.

Dags att vi skärper oss och varför inte själv bidra med att plocka upp minst ett skräp om dagen.

Anders Olsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons