Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen karl från hemtjänsten får duscha mig

Annons

Vill göra ett inlägg i debatten om huruvida äldre har någon möjlighet att välja vårdpersonal. Om och när jag behöver hjälp kan vem som helst få komma med mat och hjälpa mig städa.Men aldrig att en man får hjälpa mig med dusch och toalettbestyr! Han må vara vit eller svart, svensktalande eller inte! Man talar om personalens lika värde men jag vill också ha ett värde!

Nu kan ju vän av ordning påpeka att män i alla tider har varit utsatt för kvinnlig omvårdnad. Sant! Men de har ju fram till ganska nyligen inte haft något val. Dessutom har jag efter fyrtiofem år på vårdavdelning aldrig stött på något motstånd mot detta.

Kan tyckas att jag är bakåtsträvande och pryd, må så vara. Men om jag inte får välja, får jag väl vara smutsig om ingen annan vill hjälpa mig.

Vet också att det förekommer att hemtjänstpersonal byter "brukare" med varandra för att man har olika lätt eller svårt för olika personer. Och inget fel med det. Det kan till och med vara bra för alla!

Skulle som avslutning vilja önska att man lägger ännu mer vikt vid språk och kompetens, där sådan inte finns! Men också en stor eloge till all fantastisk hemtjänstpersonal som finns!

Ingalisa Henriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons