Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Trump har en poäng om Sverige

Annons

Alltsedan Trump valdes som president så har kritiken från svenska medier varit hård. Med rätt eller orätt lämnar jag till allmänheten att bedöma. Jag anser dock att det kan ligga en del sanning i Trumps kritik av Sverige. Det är mycket svårt när det gäller medias information att ha en realistisk syn på vad som presenteras i tv, radio och press. Politisk propaganda styr folket i den riktning man önskar, tro inget annat. Under ett krig är propagandan lika betydelsefull som själva stridigheterna.

Den under senare år alltför stora invandringen har ställt stora krav på Sverige, inte bara i vårt land utan även också i till exempel Tyskland. Det är naturligtvis nödvändigt att hjälpa riktiga asylsökande – men man kan inte bortse ifrån att oönskade element nästlar sig in . Detta ställer stora krav på vår säkerhet. Att tro motsatsen vore mycket naivt.

Jag anser att det som nu händer i Malmö, Rinkeby, Göteborg med flera orter i någon mån bevisar Trumps påståenden. Redan har obehagliga händelser skett i till exempel Tyskland, Frankrike och Danmark. En okontrollerad invandring som skedde här var otroligt farlig och får inte upprepas!

Sverige har inte hanterat detta på ett lämpligt sätt och får nu lida för det. Så Trump är inte helt fel ute! Nu vill en del politiker ta i med hårdhandskarna. Andra vill återgå till fri invandring. Detta blir den största frågan vid valet 2018. Nu skall det slås på trummorna! Det gäller att vinna det svenska folkets förtroende!

Sven Olof Blomster

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons