Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte endast meddelarfrihet

Svar på insändaren ”Meddelarfrihet – inte för alla” (VLT 10/2).

Annons

Det är riktigt att Västeråsalliansen tagit ett initiativ för att ge anställda i icke-kommunala företag samma regler som kommunställda har i fråga om meddelarfrihet att påtala missförhållanden på arbetsplatsen. Men som Bengt G Andersson skriver i VLT är frågan om klimatet på våra arbetsplatser, såväl kommunala som icke-kommunala, större än så.

Inte sällan råder ett icke-tillåtande klimat, där det är allt annat än högt i tak. Politiskt ansvariga och andra ledare måste bekämpa, inte acceptera eller rent av underblåsa detta. Det är organisationer där det är högt i tak och där medarbetarna trivs och mår bra som utvecklas. Toleransen från chefer och arbetskamrater får dock aldrig innebära att man accepterar intolerans, mobbning eller rasistiska skämt vid fikabordet.

Det exempel som Bengt G Andersson aktualiserar avser en tidigare medarbetare i Västerås stad som efter en längre tids sjukskrivning som hade sin grund i en konflikt på arbetsplatsen blev erbjuden fortsatt anställning med likartade arbetsuppgifter men på en annan enhet i staden. Medarbetaren vill inte acceptera detta, genom ordervägran och olovlig frånvaro ledde detta slutligen till uppsägning. Detta är bakgrunden till denna mycket trista och gudskelov ovanliga händelse.

Kommunalråd

Bengt-Åke Nilsson (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons