Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är stolt över sjukvården i Västerås

Annons

Man hör och läser då och då om hur dålig vården är i Västerås. Jag vill inte på något sätt förringa de problem som finns men jag vill dela med mig av mina upplevelser under två dygn, 6-8 april.

Fredag lunch. Jag får via landstingets automatiska uppringning kontakt med sköterskan på husläkarmottagen som efter mycket trixande ordnar en läkartid. Kl 15.00 träffar jag en husläkare som undersöker mig och skriver ut en remiss till kirurgen.

Akuten en fredagskväll, jag bävar. Men snabbt och professionellt görs en första bedömning och vidare till Kirurgakuten. Visserligen lite väntan men två bedömningar görs av läkare och därefter till röntgen. Åter till Kirurgakuten och besked om att jag ska skrivas in. Transport till avdelningen i rullstol och väl där mottogs jag direkt på ett mycket professionellt sätt och fick ”livets nödtorft” i och med att jag inte hade förberett mig på att bli inskriven.

Lördag från kl 05.40 till kl 12.00 genomfördes alla prover, ny bedömning och därefter förberedelser för operation på min sal. Kl 12.00 var jag på operationsavdelningen och möttes av ett vänligt mottagande och klockren information från anestesisjuksköterska, narkosläkare och operatör om vad som skulle ske. Varmt och välkomnande mottagande på operationssalen och därefter tre timmars ”sömn” under operationen. Lugnt uppvaknande och åter till vårdavdelning. De komplikationer som tillstötte på kvällen och natten sköttes på ett mycket professionellt och empatiskt sätt. Aldrig en sur min utan ett fint omhändertagande. Kontinuerlig uppföljning under morgonen och kl 13.00 var det dags att åka hem.

Hela vårdkedjan fungerade på ett näst intill ofattbart bra sätt. Så alla ni som jag hade kontakt med under dessa 48 timmar på Herrgärdets vårdcentral, på Akuten, Kirurgakuten, Röntgen, Operation och Kirurgavdelning 7 på Västerås sjukhus, sträck lite extra på er och känn stolthet över det arbete ni utför. Ni gjorde alla ett fantastiskt jobb där jag verkligen kände en genuin äkthet i omhändertagandet och där jag känner en stolthet över vår sjukvård i Västerås.

Tomas Blom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons