Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag nekades ambulans

Såg på Tvärsnytt härförleden, där en ambulanssjukvårdare tyckte att västmanlänningarna åkte ambulans helt i onödan. Då kan man ju ställa sig frågan: vad är i onödan?

Annons
Iltransport. Skribenten fick inte åka ambulans fastän sjukvårdsupplysningen ansåg att han borde göra det.        Foto: Tony Persson/arkiv

Han menade att den enda gången som det är berättigat med ambulans, är när det krävs behandling i ambulansen på vägen till sjukhuset. Lite skrämmande kan man tycka.

Jag har själv blivit nekad ambulans med motiveringen, att vi kommer inte att ge dig någon behandling i ambulansen, så ta dig du till sjukhuset på egen hand. Då hör också till saken att det var sjukvårdsupplysningen som uppmanade mig att ringa efter ambulans och det med anledning av stickningar och domningar i vänster arm samt en våldsam värk mitt i magen, som senare misstänktes vara en blodpropp.

Det är ledsamt att många västeråsare inte kommer att våga ringa efter ambulans efter det uttalandet av en manlig ambulanssjuksköterska.

Själv så kommer jag aldrig att ringa efter ambulans för egen räkning vad det än gäller efter min skrämmande kontakt med ambulansen i Västerås, Kan tillägga att det var Medhelp som skickade ambulansen vid det tillfället.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons