Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kirurgens nya datasystem kan väl inte ha varit hemligt?

Enligt klinikchefen Maria Flykt måste man ställa in en del mindre viktiga operationer på Centrallasarettet på grund av ett nytt datasystem.

Annons

Att det nya datasystemet skulle införas har klinikchefen vetat ett bra tag och tid för utbildningar hade kunnat tidigarelagts. Men inte på kirurgkliniken i Västerås, det är lätt att skylla på ett datasystem när organisationen håller på att rasar ihop.

Patienter har kallats till operationer och har förberett för detta och ligger redo för operation. Plötsligt får de besked om att det inte finns sängplatser. Så det är bara att klä på sig och åka hem.

Vad finns det för handlingsplan på kirurgen? När man planerar för ett antal operationer så ska det finnas plats för dessa. Om det nu tillkommer mer akuta operationer så ska de inrymmas i handlingsplanen

Jag ser stora brister i ledarskapet och i organisationen och till det ansvariga landstingsråden: hur kan ni acceptera detta? Kostnaden i lidande, sjukskrivningar och inte minst i skattekronor som bara rinner ur verksamheten är oacceptabel.

Våra folkvalda, det är dags att vakna nu!

Det är mycket snack och lite verkstad.

Till er ansvariga politiker: ge mig ett skäl till varför jag ska rösta på er.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons