Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunledningen har inte agerat mot problemen vid Bäckbyskolan

Annons

Bäckbyskolan.

Nu ska Bäckbyskolan läggas ner Igen. Och den här gången får nog politikerna som de vill. För vilken förälder vill sätta sina barn i en skola som ständigt hotas av nedläggning?

Stadsledningen har också välvilligt medverkat. Genom att underlåta att ta tag i oroligheterna vid en av ingångarna till Bäckbyhuset har man också gjort det mindre attraktivt att välja Bäckbyskolan som sitt alternativ. För vilken förälder vill skicka sina barn till en skola där det står sysslolösa och påverkade ungdomar vid ingången?

Det finns andra frågetecken: Varför har man lagt så mycket pengar på ombyggnationer samtidigt som nedläggningshoten har pågått? Skolan har fått betala högre hyra och måste dra ner på kostnader för personal.

Vi är tveksamma till idén att försöka sälja skolan till en privat aktör. Det har ni försökt med förut. Och hur gick det? På Bäckbyskolan finns inga pengar att tjäna. Bara liv att rädda.

Inför framtiden vill vi gratulera den skola som får Ulla-Karin Mård till rektor. De får en hårt arbetande, inspirerande rektor, full av engagemang för verksamheten. År efter år har hon slagits för Bäckbyskolan. Att ge henne skulden för att skolans existens är djupt orättvist och gränsar till förtal. Man kommer osökt att tänka på talesättet otack är världens lön.

Vi som tvingas flytta från Bäckbyskolan – behöriga, engagerade lärare som brinner för att eleverna ska gå ut i livet med självkänsla – får äntligen arbeta utan ett nedläggningshot hängande över oss. Det ska bli skönt.

Virginia Valenzuela Åkesson

Eva-Britta Nissen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons