Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnotider räcker inte för att bli simkunnig

Artikel 49 av 80
Striden om kvinnobadet
Visa alla artiklar

Annons

Replik till de fyra damerna i VLT 16:e februari. Ni efterfrågar särskilda kvinnotider på badet med hänvisning till er kultur, religion, att ni inte känner er trygga med män och att ni inte tycker om när män tittar på er. Vidare menar ni att syftet med separata badtider är att utjämna orättvisa (då Kokpunkten har tjejkvällar) och att öka er simkunnighet så att ni kan livrädda era barn om olyckan är framme. Några planer på att simma tillsammans med män senare har ni dock inte.

Precis som ni själva säger här i Sverige finns det vatten överallt och det är därför viktigt att ha en befolkning där vattenvanan och simkunnigheten är hög. Den nivå av simkunnighet som ni menar är syftet med kvinnoseparata badtider kommer ni dock aldrig kunna uppnå, lika lite som man kan lära sig köra bil eller cykla på ett par timmar i månaden. Simkunnighet i syfte att kunna livrädda kräver betydligt mer övning än så. Det är därför ologiskt att skattebetalarna ska finansiera något där målet inte går att uppfylla.

Ni valde att komma till Sverige och era barn kommer därför i många år framöver vara i behov av simkunniga mödrar. Det finns således två val, antingen prioriterar ni kultur och mäns obehagliga blickar eller så prioriterar ni era barn, men det kommer kräva en mängdträning som ni bara kan uppnå om ni simmar på allmänna tider.

Så ladies, lycka till med simningen och jag hoppas att ni snart känner er så säkra i vattnet att ni kan låta era barn bada!

Yäzika Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Alla artiklar i
Striden om kvinnobadet
Annons