Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämna inte barnen ensamma i bilen

Dagen före julafton befinner jag mig på parkeringen utanför ICA Maxi och Hälla köpcentrum.

Annons

Det är kaos och bilar överallt. När jag går där bland bilarna hör jag förtvivlad barngråt och en pojke som ropar panikartat efter sin mamma.

Jag stannar till och tänker att pojkens mamma måste finnas i bilen han står utanför. Till min förvåning är bilen tom och pojken står ensam i kylan utan jacka.

Självklart stannar jag upp. Jag försöker trösta den lilla killen som visar på sina fingrar att han är 3 år och hjälper honom på med en jacka som finns i bilen. Pojken är näst intill otröstlig.

Min man tar våra barn och ger sig snabbt in på Maxi och ber personalen ropa efter mamman till denna pojke. Efter en stund kommer mamman med två andra barn i släptåg ut till oss.

Det här kunde ha slutat illa. Ett barn på ett par år blir lämnad ensam i bilen. Jag gissar att pojken sov han när han lämnades och när han vaknade tog han sig ut ur bilen på något vis. Som tur var stannade pojken straxt utanför bilen, i trafikkaoset och mörkret hade han lätt kunnat bli påkörd.

Så snälla föräldrar, lämna inte era barn i bilen t ex om de somnat. Ska de sova i bilen ska de göra det med uppsikt. Man kan inte lämna barnet och gå iväg i ärenden. Att vakna upp ensam kan bli en skräckupplevelse för barnet. Låter man ett barn sova i bilen under uppsikt är det också viktigt att det är inte blir för varmt eller kallt.

Det är inte heller alltid lyckat att lämna vakna barn i bilen. Även om de är stora nog att säga att de vill vara kvar i bilen kan de komma på andra tankar, ändra sig och ge sig iväg ut (barn är barn). Är de inte tillräckligt stora för att förstå trafikvett kan farliga situationer uppstå.

Så var rädda om det värdefullaste vi har, våra barn!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons