Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larviga klagomål på bilåkande poliser

Annons

Vi poliser måste kunna åka iväg snabbt när larm kommer in, framhåller skribenten.

I en insändare (21/9) läste jag en tyckares skeva bild av hur poliserna bör sköta sitt jobb, Den följdes upp av en politikers, Jesper Brandbergs, billiga försök (26/9) att samla några politiska poäng genom att sandlådekriga med Anders Teljebäck om hur poliserna ska sköta sitt jobb.

Hur vore det om alla tyckare som inte på något vis verkar förstå hur polisiärt och uniformerat arbete fungerar lät bli att gråta ut i media? Självklart får du medhåll av högsta cheferna Jesper Brandberg, det är inte så konstigt för det finns snart inte en enda chef inom polisen som själv har jobbat i yttre tjänst. Det är därför polisen i sin helhet inte fungerar!Nu tror jag att lejonparten av alla de som läser dessa löjliga insändare förstår bättre än att falla in i er larviga klagosång, men jag ska ändå förtydliga vissa saker.

För det första så är Västerås så mycket större än Västerås centrum. Så även om ni två flitigt flanerar stadens centrum och då gärna inte vill besväras av avgaser eller fula ”schabrak” som sakta kryssar fram inne i centrum, så kan faktiskt nån annan vara i behov av hjälp. När som helst kan vi få in en misshandel i fel sida av stan, eller ännu värre kanske i Hallstahammar eller Fagersta. Närheten till sitt fordon kan vara avgörande för att rädda ett liv. Jag har flera gånger i min tioåriga polisiära karriär räddat liv just av den anledningen att jag har kommit då jag gjort och inte några sekunder senare.

För det andra så är det dessutom av arbetsmiljöskäl att ha nära till bilen. För även om ni två verkar tycka att det är nån form av socialklubb att vara polis så har vi diverse arbetsuppgifter att uppfylla. Vi ska upprätthålla ordning i staden. När man gör det händer det väldigt ofta att man som polis får lasta fullvuxna och alldeles för berusade personer, dessa beter sig i regel som förvuxna bebisar. Om ni får chansen så kanske ni kan testa att bära en förvuxen bebis genom hela staden.

Jesper Brandberg skriver att det "signalerar att normala trafikregler inte gäller för polisen". Det stämmer, vi får åka på cykelbanor. Tro det eller ej, men vanliga trafikregler gäller faktiskt inte. Blir du illa till mods av att se trafikpoliser längs vägarna också? För tanken är nämligen lite detsamma från polisens sida. Folk som eventuellt har för avsikt att begå brott eller köra för fort ska tänka om när de ser att det finns polisiär närvaro i området.

Avslutningsvis vill jag också bemöta Ulf Hedmans spydiga vinkling om att promenaden i staden skulle kunna ersätta gymmet eller innebandyn. Ulf, jag kan upplysa dig om att man som polis i yttre tjänst har exakt en timme fys i veckan! Så att antyda att vi ligger på gymmet eller hänger i innebandyhallen är enbart löjligt.

Till den övriga allmänheten som förstår polisarbetet så vill jag bara säga ett stort tack. Ni är fantastiska! Killen i luckan på McDonald´s som sa att vi var samhällets riktiga hjältar, dagisbarnen som glatt vinkar när vi åker förbi och blinkar med blåljusen, tack. Det är ni som får mig att ta på mig mitt vapen och försvara vår demokrati!

Anonym polisskribent

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons