Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lasta inte av snön på privata parkeringar

Annons

Man kan ha stor förståelse för att det är mycket att göra just nu när det gäller snöröjning. Man kan även ha stor förståelse för att snö som plogas kommer in på privata tomter vilket ibland kan vara oundvikligt.

Det är mycket bättre att ploga snö till allmänningar i stället för att ploga upp snö på sidorna av vägen. Denna metod har använts av kunniga plogförare i slutet av 1970-talet och i början på 1980-talet då det även då var mycket snö. Det går även att förstå att detta tar längre tid och är svårt att hinna med när det är akut. Dock kan en mer kvalificerad plogning göras vid andra tillfällen då det inte är lika akut och på tider då det är billigare att snöröja. Kvalitet borde inte handla om högre kostnader för kommunen utan snarare att kommunen ställer rätt krav på de entreprenörer som anlitas.

En annan viktig sak är att plogpersonalen inte avsiktligen plogar in snön på privata parkeringar, vilket har skett på Norra Särlagatan. Det handlar inte om att det är en snövall från plogningen, utan att föraren avsiktligen har lastat av snön på privat parkering varvid det inte går att få plats med den bil som är tänkt att stå där.

”I en rykande färsk SCB- undersökning får snöröjningen i Västerås åter igen mycket gott omdöme av västeråsarna”, skriver Hans Näslund, Tekniska nämnden, i sin blogg. Man kan undra om det goda betyg som västeråsare har givit Tekniska nämnden kommer att bestå?

Håkan Fröling

Norra Särlagatan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons