Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt cyklister få känna på saltets verkningar

Annons

Roligt att läsa så många insändare med det oändliga gnället från cyklistlobbyn i Västerås, om hur rondeller är så farliga för dem och hur gruset förstör deras däck med mera.

Största anledningen att cyklister gnäller om rondeller och föredrar rödlysen är att de i sju av tio fall cyklar mot rött när bilisterna också har rött – för de "får" göra det för poliserna skulle väl aldrig bötfälla en cyklist för sådant beteende.

Som bilburen person så jag fram emot med glädje att cyklisterna får pröva på saltet och att deras cyklar sedan börjar rosta som våra bilar, som åldras i förtid med 4-5 år (trots moderna rostskydd). Då inväntar jag gärna milslånga artiklar om hur deras cyklar börjar rosta och att folk som har vovvar får ännu större problem med hundarnas små tassar. Och andra materiella ting som barnvagnar med mera som inte är gjorda med rostskydd i – det blir nog roligt när föräldrar börjar kontakta Västerås stad och vill ha ersättning för sina vagnar som rostat på grund av salt.

Längtar till den dagen man slutar med saltgalenskaperna och inser vilken fara saltet är för oss, både miljömässigt samt för att materiella ting tar så otroligt mycket stryk av det.

Men se till bara så de får samma typ av salt som vi bilister får, då är det rättvisa på hög nivå.

Sluta salta!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons